Skip to main content

Oplossen van kleurverschillen

Als u oude delen van uw pand vervangt of uw pand uitbreidt, kunnen er kleurverschillen ontstaan op uw dak, gevel of onderdelen. Dat ziet er meestal niet fraai of representatief uit. Ook door weersinvloeden en veroudering kunnen kleuren veranderen.

Exact dezelfde kleur krijgen, is nog niet eenvoudig. Elke lak kan, ondanks dezelfde RAL-code of naam, net een andere tint of inslag hebben. Per levering of batch voorgelakt staal of aluminium kan er dus een kleurverschil optreden. Bij metallic lak komt er nog iets bij. De metallic deeltjes kunnen op verschillende manieren op het oppervlak rusten en dat zorgt voor een donker of licht effect. Dit heet de ‘flop’ en dat kan zorgen voor een verschil in kleureffect, hoewel de kleur hetzelfde is. Vergelijk het met een vloerkleed of met suède waar je overheen wrijft.

Van Heemskerk is specialist in coatings en kleur. Door jarenlange kennis en praktijkervaring op gebied van kleur en pigmenten, zijn wij in staat om kleurverschillen in de meeste gevallen weg te werken. Een van onze specialisaties is het ter plekke bijtinten van lak met de juiste pigmenten. Zo kunnen we vrijwel elke kleur exact matchen. Door fabrikanten en leveranciers van panelen, beplating, kozijnen en deuren wordt ook vaak naar ons verwezen om kleurverschillen te voorkomen of herstellen.

Wilt u meer weten over kleurverschillen en de oplossing daarvoor? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

waarom van heemskerk?
 • Meer dan 20 jaar praktische ervaring in het bijkleuren van uni en metallic lakken. We hebben door de jaren heen veel kennis vergaard van lakken en recepten, maar ook het wijzigen ervan. 

 • We lossen het kleurverschil ter plekke op, uw paneel of plaat hoeft daarom in veel gevallen niet vervangen te worden.

 • Kennis van alle types panelen, coatings en profielen.

 • Door onze vakbekwaamheid en kennis worden we geadviseerd door diverse fabrikanten en leveranciers, zoals Kingspan, Arcelor, Colorcoat, Hardeman, Falk, Cladding Point, Brucha, Rex Panels, Fischer, Joris Ide, etc.

 • Uw gevel of dak wordt weer in oorspronkelijke staat hersteld.

FAQ
Welke lakken gebruiken jullie hiervoor?

Panelen en profielen zijn in 9 van de 10 gevallen voorzien van een coilcoating, ook wel voorgelakt staal of aluminium genoemd. Bijvoorbeeld een colorcoat prisma, pvdf, siliconen polyester, hps plastisol etc. Coilcoating is dus een fabrieksmatig aangebracht proces onder hoge temperatuur en kan daarom niet toegepast worden voor een reparatie.

De producten die wij gebruiken, hebben hun oorsprong uit de automotive branche en zijn speciaal ontwikkeld en toepasbaar voor reparatiewerk aan sandwichpanelen en profielen. De lakken sluiten qua duurzaamheid en uiterlijk naadloos aan op de toegepaste coilcoat. We zijn bekend met alle type coatingsystemen en hebben de meest voorkomende kleuren op voorraad.

Voor wie werken jullie?
 • Panelenfabrikanten en -leveranciers;
 • Bouw- en montagebedrijven;
 • Reclamebedrijven;
 • Vastgoedontwikkelaars;
 • Verzekeraars;
 • Huurders en verhuurders;
 • Eindgebruikers;
 • Particulieren, etc.
Wat is jullie werkgebied?

Wij werken zowel landelijk als internationaal. Dagelijks voeren wij werkzaamheden uit in heel Nederland, België en Duitsland. Ook ver daarbuiten zijn we projectmatig actief, zoals Noord- en Zuid-Amerika en in het Midden-Oosten.

Wat kost dat?

Kosten zijn vooraf vaak moelijk in te schatten. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de omvang, belichting, bereikbaarheid, type lak en plaatselijke omstandigheden. 

De kostenafweging staat verder ook in het licht van vervangen, demonteren, loshalen van de afbouw en constructie met kans op schade, lekkage etc. Veel sandwichpanelen zijn vaak gemonteerd met verdekte bevestigingen en kunnen er dan meestal niet zomaar tussen uitgehaald worden. Daarnaast hebben nieuwe leveringen bijna altijd kleurverschillen en daarom is het wegwerken middels reparatie en spuitwerk in veel gevallen voordeliger.

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden bij een van onze experts, zodat wij u verder kunnen helpen!

Ik heb een kleurverschil, hoe neem ik het beste contact op?

Het beste is om per email contact op te nemen met de betreffende regio expert, zie hiervoor aan de rechterkant van deze pagina. Graag wat fotomateriaal bijvoegen. Ook kunt u het webformulier invullen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet alles is echter met een foto goed in te schatten en daarom zitten we met de werkopnames regelmatig door heel Nederland, Belgie en Duitsland. We kunnen daarom vaak wel wat combineren om bij u langs te komen en het kleurverschil te bekijken.

Overige diensten
Speciaal reiniging
Coaten
Renovatie