Skip to main content

Gevelreiniging

Met gevelreiniging zorg je voor een nette uitstraling van je bedrijfspand. Een schone gevel ziet er strak en netjes uit en zorgt ook voor minder onderhoud op de lange termijn. Bij Van Heemskerk zijn wij gespecialiseerd in gevelreiniging van gevels die bekleed zijn met metalen beplating zoals sandwichpanelen en profielbeplating. Dit type gevelbekleding vraagt om een gespecialiseerde gevelreiniging waarbij er geen schade ontstaat aan kleur of coating. 

Het belang van gevelreiniging

Een gevel vol met groene aanslag, lijmresten van reclame, cementresten en roestplekken doet afbreuk aan de uitstraling van een bedrijf. Je krijgt maar één keer de kans om een eerste indruk te maken. En met een glimmend en schoon pand ben je verzekerd van een goede eerste indruk.

Daarnaast is regelmatige gevelreiniging ook belangrijk om hoge onderhoudskosten te voorkomen. Wandpanelen kunnen beschadigd raken, roestplekken bevatten en beton- en cementresten kunnen extra schade veroorzaken. Door de gevel regelmatig te laten reinigen worden kleine beschadigingen vroegtijdig ontdekt en kunnen deze verholpen worden om grotere schade te voorkomen.

Het reinigen van de gevel heeft dus niet alleen een esthetische functie maar kan ook onnodige onderhoudskosten besparen. Wanneer de beplating teveel beschadigd is kan dit aanleiding zijn om de gevel te renoveren.

Gevelreinging referenties

  Hoe vaak moet je je gevel reinigen?

  Dat is afhankelijk van verschillende omstandigheden die invloed hebben op de beplating. Wanneer een pand dicht bij een snelweg staat of vlak bij een fabriek, streed er sneller roetvervuiling op. En panden dicht bij de natuurlijk zien we een snellere ontwikkeling van groene aanslag. In deze gevallen is het raadzaam drie tot vier keer paar de gevel te laten reinigen. Over het algemeen is ons advies om twee tot drie keer jaar de gevel te reinigen.

  Wat kost het reinigen van een gevel?

  De kosten van gevelreiniging kunnen sterk variëren. Dat hang af van de reinigingsmethode en de intensiteit waarmee de gevel gereinigd moet worden. Over het algemeen kost een gevel reinigen tussen de €8 en €25 per vierkante meten.

  Door goed onderhoud en regelmatige gevelreiniging hou je de kosten voor het onderhouden van een bedrijfspand laag.

  Welke soorten gevelreiniging zijn er?

  Als specialist in het reinigen van gevels en daken hebben wij vrijwel alle vormen van verontreiniging wel eens voorbij zien komen. De meest voorkomende zijn; cementresten, beton spetters, graffiti, groene aanslag, kleurverschil en roest.

  Dit vraagt om een specifieke - en professionele aanpak. Zodat het reinigen van de gevel niet leidt tot extra schade aan onderliggende lak of coating. Daarom is ons advies om het reinigen van de gevel over te laten een specialist.

  Graffiti van gevels verwijderen

  Eén van de meest voorkomende opdrachten is het verwijderen van graffiti. Graffiti bevat chemicaliën die zich vastbijten in de panelen. Daarom is deze hardnekkige vorm van verontreiniging lastig te behandelen. Dit vraagt om een specialistische aanpak. Voor zowel het verwijderen van graffiti, het reinigen van de gevel als het niet beschadigen van onderliggende lak of coating.

  Groene aanslag verwijderen

  Ook zien we veel panden met hardnekkige groene aanslag. Dit zijn pollen afkomstig van bomen uit de omgeving. Deze pollen zorgen voor een plakkerige laag op panelen waarin algen zich gaan nestelen.

  Deze groene aanslag op panelen worden door ons met hoge druk verwijderd. Vaak brengen we na het reinigen van de gevel nog een extra beschermende laag aan waardoor de groene aanslag minder snel terugkeert.

  Waarom gevelreiniging bij Van Heemskerk?

  • Meer dan 20 jaar ervaring in dak- en gevelpanelen, in binnen- en buitenland.

  • Reparaties door middel van spot-repair; daarom hoeft uw paneel in veel gevallen niet vervangen te worden.

  • Altijd een oplossing voor uw schade! Als de schade niet gerepareerd kan worden, dan kunnen wij het paneel ook vervangen.

  • Kennis van alle type panelen, profielen en coatings.

  • De bekende fabrikanten en leveranciers van panelen zullen ons bij u aanbevelen.

  • Voortdurend bezig met het bedenken van innovatieve oplossingen en nieuwe technolgieën.

  • We beschikken over een eigen laboratorium om deze technieken steeds verder te ontwikkelen.

  Offerte aanvragen?

  Vraag snel uw offerte aan bij Van Heemskerk voor het juiste aanbod en de beste oplossing!