Skip to main content

Reparatie van hagelschade

De weersomstandigheden worden extremer. Er kunnen zich plotseling stormen en flinke hagelbuien voordoen die serieuze schade toebrengen aan uw gevel- of dakplaten. De deuken door de hagel kunnen haarscheuren veroorzaken, waardoor de bescherming en isolatie verminderen. Dat kan op termijn zorgen voor problemen in de toplaag.

Het is verstandig om de getroffen delen tijdig te herstellen, voordat de schade voor meer problemen zorgt. Onze specialisten kunnen de schade met een speciale uitdeuk-, plamuur- en spuittechniek herstellen en verdere schade voorkomen. Dit herstel is bovendien aanzienlijk voordeliger dan compleet vervangen. In sommige gevallen, als de schade te groot is of te lang onbehandeld is gebleven, is vervanging wel noodzakelijk. Ook dat kunnen wij voor u doen.

Van Heemskerk wordt bij schade ook geadviseerd door bekende panelenfabrikanten en -leveranciers, zoals Kingspan, Falk, Joris Ide, Arcelor Mittal, Rex Panels, Brucha, Claddingpoint en vele andere. Overigens wordt, afhankelijk van uw gebouwenverzekering, hagelschade in veel gevallen vergoed. Onze reparatiemethode wordt al jaren door verzekeraars erkend en ingezet. Wij adviseren u graag over herstel van schade en kunnen ook een offerte opstellen voor uw verzekering.

Heeft u hagel- of stormschade en wilt u die snel en goed laten repareren? Of wilt u eerst een offerte, bijvoorbeeld voor uw verzekeraar? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

waarom van heemskerk?
 • Meer dan 20 jaar ervaring in dak- en gevelpanelen, in nieuwbouw en renovatie.

 • De hagelschade wordt ter plekke gerepareerd, uw paneel of plaat hoeft daarom in veel gevallen niet vervangen te worden. Ook kunnen wij desgewenst vervangen, hiervoor hebben alle expertise in huis zonder tussenkomst van derden.

 • Worden geadviseerd door bekende panelenfabrikanten en -leveranciers, zoals Kingspan, Falk, Joris Ide, Arcelor Mittal, Rex panels, Brucha, Claddingpoint en vele anderen.

 • Kennis van alle types panelen, coatings en profielen.

 • Uw gevel of dak wordt weer in oorspronkelijke staat hersteld.

 • Altijd een oplossing voor uw schade of het nu gaat om repareren of vervangen.

 • Onze herstelmethode wordt erkend door verzekeraars.

FAQ
Ik heb hagelschade aan mijn paneel, kan dit onzichtbaar worden hersteld?

In veel gevallen is de schade "onwetend onzichtbaar" te herstellen. Echter, veel hangt af van de plaatselijke omstandigheden, de staat van de ondergrond en gepleegd onderhoud. Onze vakmensen werken met succes dagelijks aan zowel nieuwbouw of aan gebouwen die al 30 jaar of zelfs langer bestaan, er is dus veel mogelijk!

Welke producten gebruiken jullie? Is dat hetzelfde als wat op de panelen zit?

Panelen en profielen zijn in 9 van de 10 gevallen voorzien van een coilcoating, ook wel voorgelakt staal of aluminium genoemd. Bijvoorbeeld een colorcoat prisma, pvdf, siliconen polyester, hps plastisol etc. Coilcoating is dus een fabrieksmatig aangebracht proces onder hoge temperatuur en kan daarom niet toegepast worden voor een reparatie.

De producten die wij gebruiken, hebben hun oorsprong uit de automotive branche en zijn speciaal ontwikkeld en toepasbaar voor reparatiewerk aan sandwichpanelen en profielen. De lakken sluiten qua duurzaamheid en uiterlijk naadloos aan op de toegepaste coilcoat. We zijn bekend met alle type coatingsystemen en hebben de meest voorkomende kleuren op voorraad.

Repareren of vervangen?

Dit hangt van de situatie ter plekke af. Gevels die in het zicht staan, worden meestal hersteld als de omvang toereikend is en het aantal deuken binnen de perken blijft. Een andere optie is om er een voorzetplaat voor te monteren mits de stuatie zich daar voor leent. Dit kunnen we zelf verzorgen, omdat we vakkundige teams in huis hebben en er geen tussenkomst van derden nodig is.

Voor minder zichtbare delen, zoals dakplaten, wordt vaak naar een technische oplossing gezocht voor behoud van de dakplaat. De hoeveelheid deuken is dan vaak gewoonweg teveel voor herstel en meestal is de schade niet zichtbaar. Door inslag van de hagel kunnen er in de topcoat haarscheuren ontstaan welke op termijn voor problemen kunnen gaan zorgen. Vaak wordt er dan voor gekozen om de dakplaat alleen over te spuiten.

Voor wie werken jullie?
 • Panelenfabrikanten en -leveranciers;
 • Bouw- en montagebedrijven;
 • Reclamebedrijven;
 • Vastgoedontwikkelaars;
 • Verzekeraars;
 • Huurders en verhuurders;
 • Eindgebruikers;
 • Particulieren, etc.
Wat is jullie werkgebied?

Wij werken zowel landelijk als internationaal. Dagelijks voeren wij werkzaamheden uit in heel Nederland, België en Duitsland. Ook ver daarbuiten zijn we projectmatig actief, zoals Noord- en Zuid-Amerika en het Midden-Oosten.

Herstellen jullie ook andere materialen?

Ja, het toepassingsgebied is erg breed, zie hiervoor andere delen op de website. Denk bijvoorbeeld aan het herstel van aluminium kozijnen en deuren, maar we komen ook in aanraking met composiet of houten constructies. Meestal hebben we wel een oplossing, ook al staat het niet op de site.

Ik heb hagelschade, hoe neem ik het beste contact op?

Het beste is om per email contact op te nemen met de betreffende regio expert, zie hiervoor aan de rechterkant van deze pagina. Graag wat fotomateriaal bijvoegen. Ook kunt u het webformulier invullen, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet alles is echter met een foto goed in te schatten en daarom zitten we met de werkopnames regelmatig door heel Nederland, Belgie en Duitsland. We kunnen daarom vaak wel wat combineren om bij u langs te komen en de schade te bekijken!

Overige diensten
Speciaal reiniging
Coaten
Renovatie